La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha anunciat la restricció de l'accés a nou massissos de Girona, Tarragona i Lleida davant del molt elevat risc d'incendi dels pròxims dies per l'arribada d'una nova onada de calor a Catalunya.

A les 00.00 hores d'aquest divendres es posarà en marxa el nivell 3 del Pla Alfa, el màxim de restricció i alerta, que afectarà 226 municipis, en els que queda prohibida qualsevol activitat que pugui provocar risc d'incendi forestal, segons un comunicat.

Això implica que quedaran suspeses les activitats agrícoles, a excepció de llaurar els camps perquè serveixen de tallafocs, i es prohibirà la pirotècnia i fer obres llevat 500 metres del bosc.

També se suspendrà el manteniment d'infraestructures, com línies elèctriques, carreteres o vies de ferrocarril, així com la caça de la mitja veda i la circulació motoritzada pel bosc.

A més, la mesura de prevenció que suposa el tancament de nou massissos afecta els de les Gavarres, dels Ports Tortosa Besseit, Tivissa Vandellòs, Montsant, Prades, Va cardar Boix, Montsec d'Ares, Montsec de Rubies-Sant Mamet i Rialb-Serra d'Aubenc.

A la resta de municipis, el Govern català ha demanat a la ciutadania que també extremi precaucions davant de l'elevat risc d'incendi, ja que més del 63% dels incendis forestals s'originen per l'activitat humana, ja sigui de manera accidental o per imprudències.