El Conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat, Josep Lluís Cleries, va llançar ahir un missatge de tranquil·litat pel que fa al sector concertat. Tot i que no va precisar la data concreta, va garantir que "si no hi ha cap contratemps d'última hora" es pagaria les factures a les entitats concertades a finals d'agost, després de la suspensió del pagament de 70 milions d'euros de juliol per les dificultats de tresoreria del Govern. Va assegurar que seria una mensualitat sencera i va avisar que hi hauria una reunió amb les entitats a principis de setembre per abordar els "difícils mesos" que vénen. No obstant això, va repetir que les persones ateses no han notat canvi en l'atenció rebuda i que les entitats han actuat fins ara "amb normalitat".

També va respondre a la informació avançada per el diari La Razón que no descartava la retallada del 25 per cent dels salaris dels funcionaris i va calmar els ànims dels treballadors públics respecte al cobrament de la nòmina completa al setembre, malgrat els problemes de liquiditat del Govern. "Que els funcionaris estiguin tranquils, les coses que es facin es parlaran, però no hi ha res previst".

El conseller va explicar en una entrevista a RAC 1 que tot i la delicada situació financera de la Generalitat, aquest any i mig ha crescut el nombre de beneficiaris de la llei de dependència.

"Asfíxia fiscal"

A més, va parlar de l'"asfíxia fiscal" que "cada dia se'n va a l'Estat i no torna" per justificar les dificultats econòmiques i va considerar que això no passaria si Catalunya tingués el pacte fiscal.

D'altra banda, Cleries va alertar que si el Govern Central restringeix el cobrament de la prestació dels 400 euros als aturats de llarga durada, la xarxa de serveis socials de la Generalitat es veuria desbordada. Aquest divendres el Consell de Ministres fixarà les noves condicions que enduriran el pagament d'aquesta prestació. El conseller va demanar a l'Estat que sigui "responsable", ja que és qui té la ?competència per fer els pagaments.

Respecte al pressupost del 2013, Cleries va dir que no es preveien més retallades però que dependria finalment de les negociacions per aprovar comptes.