Divuit personalitats de la societat catalana surten de la foscor per donar la cara a favor de la independència de Catalunya. Actors, polítics, cantants, filòsofs, activistes culturals i periodistes citen un fragment del poema 'La pell de brau', de Salvador Espriu, per fer una crida a la mobilització "massiva" per a la Diada de l'11 de Setembre. L'espot, produït per l'Assemblea Nacional Catalana, s'ha presentat aquest dissabte a Arenys de Mar, la Sinera d'Espriu. El seu director, Lluís Danés, ha explicat que el vídeo representa una "metàfora del camí i la lluita cap a la independència" i s'ha il·lustrat de manera "dura i contundent" amb el picar dels bastons i el so estrident i penetrant de la tenora.

Avui s'ha presentat al Teatre Principal d'Arenys de Mar el vídeo de convocatòria de la manifestació de l'11 de setembre de l'Assemblea Nacional de Catalunya. A la presentació hi havia Muriel Casals, d'Òmnium, i el realitzador de la peça, l'arenyenc Lluís Danés. També hi eren els batlles d'Arenys de Mar i d'Arenys de Munt.

Al vídeo apareixen els ex-presidents del Parlament de Catalunya Joan Rigol i Ernest Benach; l'ex-president d'ERC, Jordi Carbonell; el cantant Lluís Llach; la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals; els filòsofs Josep Maria Terricabras i Xavier Rubert de Ventós; les actrius Montserrat Carulla, Sílvia Bel i Txe Arana; el dramaturg Josep Maria Benet i Jornet; els directors Joel Joan i Oriol Broggi; els músics Gerard Quintana i Joan Reig; el catedràtic Ferran Requejo; els periodistes Jordi Basté i Rita Marzoa, i la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell.