L'executiva del PSC ha aprovat modificar la cúpula del seu grup parlamentari. Segons han confirmat a l'ACN fonts socialistes, la direcció ha decidit substituir el fins ara president, Joaquim Nadal, per l'exconseller de Governació Xavier Sabaté, i el portaveu Miquel Iceta pel diputat Jaume Collboni, que ja fa aquestes funcions al partit. Per la seva part, Rocío Martínez-Sampere serà la portaveu adjunta primera, en el lloc de Laia Bonet, que queda fora de la direcció del grup. Entra com a adjunta la diputada Eva Granados. Els socialistes, a més, han volgut donar un nou paper a Nadal, que serà el vicepresident segon de la Mesa del Parlament, en substitució de l'històric diputat del PSC Higini Clotas.

Després de ser escollit primer secretari del PSC el passat desembre, Pere Navarro s'ha esperat fins a l'inici del nou curs polític per fer els canvis en el grup parlamentari. L'exconseller de Governació Xavier Sabaté, que fins ara era el segon portaveu adjunt, serà a partir d'ara el president del grup parlamentari.

Nadal, que va quedar-se com a cap d'oposició després de la renúncia de José Montilla, serà el nou vicepresidenta segon del Parlament, en substitució d'Higini Clotas, que ha estat diputat totes les legislatures.

El portaveu a la cambra catalana fins ara, Miquel Iceta, deixarà el seu lloc a Xavier Sabaté, que fins ara era un dels portaveus adjunts. També guanya pes Rocío Martínez-Sampere, que passa a ser la primera portaveu adjunta -ara era la tercera-, en substitució de Laia Bonet, que queda fora de la direcció del grup. Bonet s'ha significat en les últimes setmanes com una de les impulsores del moviment intern 'Ara Primàries'. Entra en el grup de portaveus adjunts la diputada especialitzada en Benestar Eva Granados.

D'aquesta forma, s'adapta el grup parlamentari a la nova executiva del PSC que va sortir del congrés del desembre.