L'últim cap de setmana de juliol serà el més calorós de l'estiu a Catalunya a l'espera del que depari l'agost, mes canicular per excel·lència. Les temperatures aquest dissabte s'han enfilat amb força, sobretot a l'interior i a les comarques de Ponent, després d'una nit en què la nuvolositat no ha deixat baixar gaire les mínimes. Segons les dades de les estacions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), destaquen els 36,9ºC de Lleida-La Bordeta, els 36,6ºC d'Artés o els 36,5ºC del Pont de Vilomara. A la costa, les màximes han quedat frenades als 30ºC però per culpa de la humitat elevada la temperatura de sensació ha voltat els 40ºC en localitats com Roses (30,4ºC i 70% d'humitat) o Torredembarra.

De fet, l'SMC havia emès un avís de situació meteorològica de risc per calor aquest dissabte a les comarques del Segrià, el Pla d'Urgell, l'Urgell i les Garrigues. Per demà diumenge el risc es trasllada principalment a les comarques gironines i al prelitoral central. Les temperatures màximes extremes es poden superar en punts d'interior de les comarques de l'Alt Empordà, Baix Empordà, Selva, Gironès, Pla de l'Estany, Garrotxa, Vallès Oriental, Vallès Occidental, Baix Llobregat i Alt Penedès.

Tempestes al Pirineu de Lleida

Paral·lelament, el Servei Meteorològic de Catalunya també ha emès un avís de situació de perill per intensitat de pluja aquest dissabte al vespre/nit al Pirineu de Lleida. Segons l'SMC, els xàfecs poden deixar més de 20 litres en 30 minuts a la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i el Pallars Jussà. Les precipitacions aniran localment acompanyades de tempesta i no es descarta de calamarsa o pedra.