La Generalitat aplicarÓ una taxa als bancs que tinguin pisos buits

06.01.2014 | 00:00

La Generalitat aplicarÓ una taxa a les entitats bancÓries que tinguin pisos buits de manera que penalitzarÓ molt mÚs les entitats que en tinguin molts que les que en tinguin pocs, segons va anunciar ahir el secretari d'Habitatge del Govern, Carles Sala. Es tracta d'una mesura reclamada des de fa temps per alguns sectors. En declaracions ahir al matÝ a Catalunya RÓdio, el secretari d'habitatge va indicar que l'impost que aplicarÓ el Govern catalÓ als bancs amb pisos buits en propietat serÓ exponencial, Ús a dir, que, comparativament, penalitzarÓ molt mÚs les entitats que tinguin molts pisos que les que en tinguin pocs.
Carles Sala va avanšar que l'import d'aquest impost catalÓ, que gravarÓ els pisos buits propietat de les entitats bancÓries, anirÓ en fun?ciˇ del nombre total d'habitatges buits que tingui cada entitat bancÓria: "L'impost anirÓ en funciˇ del nombre de metres quadrats i del total d'habitatges que aquella entitat financera tingui. Per a qui tingui mÚs habitatges, exponencialment, aquest impost s'incrementarÓ", va afegir.
Segons Sala, no es tracta d'un impost pensat amb afany recaptatori, ni tampoc dissuasori, sinˇ que el seu objectiu Ús estimular que les entitats bancÓries cedeixin per a lloguer social els pisos buits, i per a aconseguir-ho tambÚ hi haurÓ bonificacions.
El nou gravamen encara s'estÓ estudiant, per˛ el secretari d'Habitatge va avanšar que el seu import "pot ser el que surti de duplicar l'import de l'IBI actual".
Segons va indicar, la Generalitat ja ha aconseguit que CatalunyaCaixa li cedeixi 400 habitatges per a lloguer social, i creu que aviat tancaran acords semblants amb Bankia i amb la Sareb, l'anomenat banc dolent.
Per a aquest any, va afegir, el govern necessita l'entrada d'un miler d'habitatges per a lloguer social en uns 70 municipis de Catalunya. Aix˛ permetria cobrir part de les necessitats bÓsiques de centenars de famÝlies d'arreu del territori que actualment es troben en risc d'exclusiˇ social derivat de la pobresa.

Enllašos recomanats: Premis cinema