El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha reivindicat el PSC com un "partit clau encara que estigui en hores baixes". "Em doldria que una de les primeres conseqüències d'aquest procés fos la ruptura d'un partit tan important", ha assegurat en declaracions a TV3 en preguntar-li pel possible trencament de la disciplina de vot en el ple de dijous. Duran ha lamentat que la direcció hagi marcat el vot en contra perquè "es contradiu amb la seva inicial defensa del dret a decidir". D'altra banda, ha avisat Pere Navarro que la Bilateral no és el lloc per parlar amb l'Estat. Sobre aquest tema, preveu un canvi "ben aviat" en la presidència i ha apostat per Joana Ortega.

Duran ha remarcat que el PSC va tenir un paper molt important per aconseguir la normalització lingüística i la pau interna a Catalunya, al marge de tenir responsabilitats de govern en ciutats importants. Ha rebutjat els arguments del partit per votar en contra de la proposició de llei per portar la consulta al Congrés, però també ha lamentat que el partit es pugui trencar per aquesta qüestió. Duran tampoc no entén que ara la CUP hagi decidit abstenir-se.

Amb el PSC, ha reconegut que es podria parlar de més unitat a Catalunya, cosa que reforçaria les posicions catalanes de cara a Madrid.

En aquest sentit, ha considerat que la proposta de Pere Navarro de convocar la Comissió Bilateral és una "fugida endavant que s'ha tret de la màniga", i ha assegurat que això "no resoldrà el problema" entre Catalunya i Espanya.

En aquest sentit, ha reiterat que no vol seguir presidint un òrgan que no es reuneix i que només tracta sobre temes purament governamentals, i ha considerat que la millor persona per fer-ho seria la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, tot i que ha deixat la decisió en mans del president de la Generalitat. En tot cas, ha dit que el relleu "es farà ben aviat".