La diputada del PSC Marina Geli ha avisat aquest dilluns que si el PSC no es refunda i respecta la pluralitat, "algú farà una escissió", però ha afegit que no sap si ella tindrà forces per ser-hi. En declaracions a La Xarxa, ha subratllat que ja s'està produint una "diàspora socialista" per culpa de la posició que ha adoptat el partit al voltant del procés, però ha avisat que això pot anar a més i convertir-se en una escissió. També s'ha queixat que regidors i alcaldes votin en els seus municipis mocions sobre la consulta que ni ella mateixa votaria i en canvi no es pugui expressar la pluralitat al Parlament. "Sembla que haguem desenvolupat una tempesta que gairebé és un huracà", ha lamentat.

Geli ha considerat una "contradicció" que la direcció de Pere Navarro accepti "amb total normalitat" que alcaldes i regidors votin a favor de la consulta o que 80 municipis formin part de l'Associació de Municipis per a la Independència, però en canvi "sembla que s'hagi desenvolupat una tempesta" quan tres diputats al Parlament trenquen la disciplina de vot en aquest sentit.

De fet, ha opinat que el que va aprovar el Consell Nacional és "interpretable", perquè deia que es votaria en contra de qualsevol acció unilateral, i la proposició del Parlament, ha afegit, "busca un acord amb Espanya". També ha remarcat que el mateix Navarro va dir que "mai posaria obstacles a la consulta".