Manos Limpias es querella contra Mas per ´sedició´ contra l´Estat

El sindicat presentarà
el seu escrit davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en pocs dies

30.01.2014 | 00:00
El president català, Artur Mas.
El president català, Artur Mas.

El sindicat Manos Limpias ja té pràcticament enllestida una querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas, per "sedició", "coaccions i amenaces al govern de la nació", "prevaricació continuada" i "malversació de cabals públics", segons va informar el secretari general d'aquesta organització, Miguel Bernad. Manos Limpias preveu presentar la querella en dues setmanes davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i, en el cas que no sigui admesa a tràmit, portar el cas a la Sala Segona del Tribunal Suprem, tal com va fer amb el cas Atutxa quan el president del Parlament basc es va negar a dissoldre el grup parlamentari Sozialista Abertzaleak.
Bernad va assegurar que la querella contra el president de la Generalitat és un "clamor popular de la societat espanyola". "El que està passant no es pot consentir", va afirmar abans d'acusar el govern espanyol i a Mariano Rajoy d'actuar amb "total i absoluta passivitat". Segons va explicar, el sindicat estava estudiant la querella "des de fa temps" amb "especialistes en la matèria" que "han arribat a la conclusió que hi ha base i fonament" per presentar-la davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que és l'òrgan competent respecte a una persona aforada a Catalunya com és Artur Mas.
En tot cas, el sindicat "Manos Limpias" ja preveu que el TSJC rebutjarà el seu escrit perquè "com sap tothom" aquest tribunal "està contaminat". "Veurem la fiança que ens posen, i si la rebutgen la recorrerem", va afirmar. Si és així, Manos Limpias preveu seguir el procediment del cas de Juan Maria Atutxa i presentarà un recurs davant la Sala Segona del Tribunal Suprem.

Enllaços recomanats: Premis cinema