El Parlament ha aprovat una resolució en la qual reconeix la senyera estelada "com a símbol que representa un anhel i una reivindicació democràtica, legítima i legal" de Catalunya, i demana als governs català i de l'Estat que la respectin i sigui tolerada en esdeveniments esportius. La proposta de resolució, que havia estat presentada per ERC encara que transaccionada amb CiU i PSC, va ser aprovada a la Comissió d'Assumptes Institucionals (CAI) amb els vots favorables d'aquests tres grups a més d'ICV-EUiA, mentre que PPC i Ciutadans (C's) van votar en contra i la CUP no hi era present.

El text aprovat "reconeix l'estelada com a símbol que representa un anhel i una reivindicació democràtica, legítima, legal i no violenta" de Catalunya, i també fa una condemna explícita a "les manifestacions que enalteixen la violència, el racisme, la xenofòbia i els totalitarismes antidemocràtics" en el món de l'esport. En la resolució aprovada s'insta el Govern de l'Estat "a investigar i adoptar les mesures corresponents en aquells casos en què els cossos i forces de seguretat han impedit l'exhibició en esdeveniments públics esportius de símbols i banderes que, com l'estelada, representen anhels plenament democràtics i pacífics" a fi que "no es tornin a repetir".

A la conselleria d'Interior de la Generalitat, el Parlament "l'insta a fer les gestions oportunes davant el govern de l'Estat per garantir que els aficionats catalans no siguin impedits ni sancionats pel fet d'exhibir estelades en altres camps de futbol de l'Estat així com en altres manifestacions esportives".

Afegeix també que el Govern "ha de vetllar perquè els ciutadans de Catalunya no siguin pertorbats indegudament en el seu exercici del dret a la llibertat d'expressió".