El Servei Català de Trànsit oferirà cursos de moto voluntaris als alumnes de secundària. Les pràctiques s'impartiran als estudiants de secundària amb carnet de conduir que ho sol·licitin i seran gratuïtes. Les sessions aniran a càrrec d'especialistes en circuits, on s'instruirà els joves fins a un màxim de vuit hores per millorar la seva perícia en situacions de risc.

El director del Servei Català de Trànsit, Joan Josep Isern, explica que les pràctiques es començaran a impartir a final d'aquest mateix curs lectiu, entre el mes de maig i juny, amb una durada total d'entre quatre i vuit hores. Els cursos, de caràcter voluntari, estan inclosos en el Pla Estratègic de Trànsit 2014-2020, com una mesura per potenciar la formació entre els joves i com una via per evitar la sinistralitat entre els motoristes, un dels sectors que menys ha aconseguit reduir la mortalitat els últims anys a les carreteres catalanes.

Isern indica que Trànsit ha convocat un concurs entre les diferents empreses que fan aquest tipus de cursos de formació per adjudicar el servei, que serà totalment gratuït per als alumnes de secundària de Catalunya -des de 16 i fins a 18 anys- que tinguin el carnet de conduir motocicleta.

Atenció personalitzada

La previsió de Trànsit és que totes aquestes sessions als circuits habilitats per impartir les pràctiques durin entre quatre i vuit hores. A més, els alumnes es repartiran en grups de deu per rebre una atenció el més personalitzada possible per part dels monitors. En els cursos es portaran a terme pràctiques a sobre de la moto en situacions de risc, com per exemple amb el terra mullat, perquè els joves siguin conscients del perill amb el qual es poden enfrontar en un vehicle de dues rodes i perquè aconsegueixin millorar la seva perícia.

Trànsit preveu que aquests cursos puguin estendre's a alumnes de Formació Professional, per als que dediquen els seus estudis al camp del motor. Isern conclou que s'estan estudiant diverses alternatives per millorar la seguretat dels motoristes, com carrils segregats.