L'empresa lloretenca relacionada en la causa que afecta Jordi Pujol Ferrusola també apareix en un altre procés judicial obert, el que investiga la vinculació de l'exalcalde de Lloret i diputat de CiU Xavier Crespo amb la màfia russa.

En la compareixença del polític convergent davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el 12 de març de 2013, el fiscal el va interrogar sobre l'adjudicació de la concessió de la recollida de brossa de Lloret de Mar a GBI Serveis, per deu anys i un import de 80 milions d'euros. Davant la pregunta de si es va produir una adjudicació irregular, Xavier Crespo va assegurar que l'Ajuntament que ell dirigia va actuar "dins la més estricta legalitat". El fiscal també va demanar a Crespo sobre els pagaments de 2.382,19 euros i de 2.366,76 euros que els anys 2009 i 2010, respectivament, hauria rebut un fill seu de l'empresa GBI Serveis, en concepte d'empleat el primer i de treball el segon.

La presumpta vinculació de Crespo amb la màfia russa el va portar a declarar al jutjat en qualitat d'imputat per suborn i prevaricació. La imputació va arribar després que el suposat líder d'una xarxa de blanqueig de la màfia russa a Lloret, Andrei Petrov, confirmés a l'Audiència Nacional que va pagar regals a l'exalcalde, entre els quals un rellotge valorat en 3.000 euros, dos viatges a Rússia, ampolles de vi i cistelles de Nadal.