La causa per la qual s'investiga Jordi Pujol Ferrusola ha escrit un nou capítol. Un informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF), dóna credibilitat a Bernard Andrighetto -l'home acusat d'assassinar a trets la seva dona al barri de Palau de Girona la nit del 17 d'octubre de 2011- que assegura que ha mantingut negocis fraudulents amb el fill gran de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol. Es tracta d'un document emès el 30 de juliol de 2013 al qual ha tingut accés El Confidencial, en què s'atorga, segons aquest mitjà de comunicació, "certa credibilitat" a l'empresari francès que, ja des de la presó, va enviar una carta a la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil on defensava la seva innocència assegurant que es tractava d'un complot per una trama de corrupció en la qual s'havia vist embolicat i en la qual també estava implicat Jordi Pujol Ferrusola.

Aquest informe, que tant la Fiscalia Anticorrpució com el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz han tombat per considerar que conté dades "vagues i inconnexes", recull el document enviat per Andriguetto a la policia on explica que l'any 2008 hauria pagat vuit milions d'euros en forma de comissions il·legals a Pujol i al seu entorn per garantir l'obtenció de llicències per als supermercats Lecrerc. Andriguetto hauria fet aquests pagaments fent ús instrumental de l'empresa Futurmon, de la qual era l'administrador.

Segons recull El Confidencial, el text de la UDEF signat pel cap de Secció José Manuel Álvarez Luna assegura que "un succint examen de les seves manifestacions ens permet atorgar certa credibilitat inicial a les mateixes a causa de diversos factors". Segons el parer de la UDEF, Bernard exemplificaria amb força zel el pagament d'aquestes quantitats. En la missiva remesa a la Guàrdia Civil, l'empresari francès relacionaria, a més, l'assassinat de la seva dona a la ciutat de Girona amb la trama de corrupció.

"Vaig mentir per protegir la meva família, la meva vida estava en perill: estic en un assumpte de corrupció important i el meu soci en aquest assumpte és Phillipe Lucien Santucci, que va aparèixer suïcidat el 2011 a França. Quedava un cap per lligar en aquest assumpte, ja aquella nit, amb la complicitat de la meva dona, el meu "suïcidi" estava organitzat, ella i el seu còmplice van intentar assassinar-me", sosté Andriguetto, que també assegura que a "la petita presó de Girona em sento segur".