Aquest diumenge al matí va arribar a Salou la primera tongada de participants del Saloufest. En total, 4.500 joves anglesos es van instal·lar a la capital de la Costa Daurada, on s'estaran fins divendres que ve. Aquest viatge, que realitzen coincidint amb el final dels exàmens, combina l'esport amb l'oci nocturn. Així, dedicaran uns dies a la pràctica de diverses modalitats esportives, i també visitaran ciutats a la vora de Salou o PortAventura, per exemple. En total, gairebé 10.000 joves britànics passaran per Salou durant aquest mes.

L'esdeveniment, que enguany arriba a la seva catorzena edició, comporta una certa controvèrsia, perquè tot i que hotelers i comerciants s'hi mostren a favor, també té detractors. Els responsables dels hotels que allotgen els universitaris, que fa anys que col·laboren amb el Saloufest, no van voler fer declaracions, però van admetre que és positiu que hi hagi turisme d'aquest tipus en temporada baixa.

Els detractors del Saloufest són, majoritàriament, veïns que es queixen del soroll i el xivarri que fan els estudiants. Uns problemes, però, que des de l'organització asseguren que són aïllats.