El conseller de la Presidència, Francesc Homs, va considerar ahir "patètic" que "s'apel·li a la solidaritat" Catalunya-Espanya en una matèria tan sensible per a les persones com és "la col·laboració entre organismes sanitaris" en els trasplantaments d'òrgans. El director de l'Organització Nacional de Trasplantaments (ONT), Rafael Matasanz, va indicar dilluns que en el 26 % dels trasplantaments que es realitzen als hospitals catalans s'utilitzen òrgans donats en altres Comunitats, va assenyalar que en llocs com Catalunya, Madrid, Cantàbria i Galícia es reben "bastants més òrgans que els que envien", i va concloure que "tots hi guanyem quan anem units".

En la roda de premsa posterior a la reunió del govern català, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, va lamentar que es puguin fer interpretacions polítiques sobre la solidaritat entre territoris respecte al trasplantament d'òrgans, i menys considerar que una eventual independència de Catalunya perjudicaria l'esmentada solidaritat. "Ho trobo molt patètic, la veritat -va lamentar el conseller Homs- i és molt pobre utilitzar aquests arguments", cosa que denota, va dir, que "no s'entén què és el concepte de solidaritat".

El candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, va negar que una Catalunya independent posés en perill els trasplantaments, perquè hi hauria 16.000 milions d'impostos que podrien finançar-ne molts més. "Discrepo totalment d'aquesta manipulació grollera amb fins electorals que s'ha fet sobre l'evolució dels trasplantaments a Catalunya", va dir Tremosa.