Unió Sindical de la Policía Autonòmica de Catalunya (Uspac) ha denunciat al Departament d'Interior de la Generalitat que hi ha components cancerígens en el material de la policia científica, segons va informar ahir un portaveu del sindicat. Alguns dels reactius que usa la policia científica dels Mossos per buscar empremtes lofoscòpiques (dactilars, de palma, d'artells...) en estat latent contenen components cancerígens, segons les fitxes tècniques del mateix fabricant. Es tracta dels anomenats mecànic blanc, mecànic negre i magnètic blanc, si bé la resta dels materials usats també poden comportar irritació a la pell i als ulls.

Uspac afirma que la Generalitat mai no ha informat els Mossos d'aquests riscos ni de les mesures adequades de seguretat que s'ha de tenir en compte, i que tampoc no ha facilitat els mitjans de protecció adequats que marca el fabricant. Els únics mitjans de protecció són màscares, però restringides, segons el sindicat, per a casos com incendis o amb cossos en avançat estat de descomposició.

Segons Uspac, els agents de la policia científica que no usen màscara, després de les inspeccions oculars tenen picors en el nas.