Un informe de l'Agència Tributària revela que l'exdirector del Servei Català de la Salut (CatSalut) Carles Manté va carregar, presumptament, despeses personals a la seva pròpia empresa, CCM Estratègies i Salut. Tan bon punt va deixar la direcció del CatSalut, Manté i la seva dona van fundar la consultora CCM Estratègies i Salut el mes de març de 2007 i entre aquell any i el 2011, la firma va facturar més d'un milió d'euros a organismes públics.

Hisenda ha detectat entre les despeses de l'empresa que es van pagar a quatre familiars, sense relació amb l'activitat de la consultora segons l'informe, gairebé 300.000 euros, segons l'informe sol·licitat pel jutjat número 3 de Reus i que ahir publicava el diari El País. A l'informe d'Hisenda consta una factura emesa per la societat Koukos Yacht Xàrter en data 1 de juny del 2011 en concepte de "Prospecció de Mercat" per un import de 7.580 euros.

Koukos lloga iots i, segons l'informe, "la societat no té a la seva disposició els mitjans necessaris per a la realització de prospeccions de mercat, en especial en sectors altament específics". També consta una altra factura emesa per la societat Seneton en data 28 de febrer del 2011 en concepte d'"Estudi de models tipus de construcció de centres d'assistència primària i tutelats", per 7.080 euros. No obstant això, aquesta empresa ven bigues extensibles per a la rehabilitació d'edificis i la data coincideix amb la compra d'una masia al municipi de Corçà per part de Manté.

La denúncia

Dels diners facturats per la consultora CCM Estratègies i Salut, el grup d'empreses municipals de Reus Innova va pagar 850.160 euros, el Col·legi de Metges altres 90.000 i 18.000 més el Servei Aranès de Benestar. Precisament, el grup municipal AraReus, en l'oposició a Reus, va denunciar les factures de Manté a Innova, conglomerat dirigit el 2007 per l'expresident de l'Institut Català de la Salut (ICS) Josep Prat.

Com a resultat de la denúncia, el jutge investiga des de fa dos anys un cúmul de delictes que s'haurien comès sota el paraigua d'Innova i relacionats amb la corrupció de la sanitat pública catalana. El que ja es coneix com macroprocés registra més de 50 imputats, entre ells, tot l'antic equip de govern anterior (PSC-ERC-ICV-EUiA); la segona tinenta d'alcalde de l'actual (CiU-PP) i tot l'antic equip de govern de Vila-seca (CiU).