La Generalitat va reiterar ahir als sindicats de la Funció Pública que el 2015 el personal al servei de l'administració catalana recuperarà la paga extra, de manera que l'any que ve els empleats públics tornaran a tenir 12 mensualitats ordinàries i dues pagues extraordinàries.

Fonts sindicals van explicar que la Generalitat va aprofitar la reunió d'avui de la Taula de la Funció Pública per ratificar aquest compromís que afecta 210.000 empleats públics, encara que sense aclarir com concretarà legalment aquesta promesa.

En canvi, fonts del departament de Governació van subratllar que el Govern tornarà aquesta paga incloent-la en els pressupostos de la Generalitat per a 2015.

Precisament ahir, l'executiva de CiU va reiterar el seu compromís de presentar els Pressupostos de la Generalitat del 2015 al Parlament d'aquí a dues o tres setmanes com a signe de "normalitat", malgrat que el Govern no té garantit el suport del soci de legislatura, ERC.

Després de la reunió de l'executiva de la federació, el secretari general de CiU, Ramon Espadaler, va afirmar que el Govern presentarà, en el termini d'entre "dues i tres setmanes", els Pressupostos de la Generalitat perquè siguin debatuts, cosa que és, va dir, un signe de "normalitat" i de "compliment".

Buscant suport parlamentari

Preguntat per com tiraran endavant els comptes si no tenen garantit el suport d'ERC, Espadaler va afirmar que les possibilitats són "complexes i diverses" i, des de la "consideració" a Esquerra com a soci parlamentari, va apuntar que hi poden haver "altres possibilitats" sobre les quals, no obstant això, va dir que no s'ha treballat encara.El també conseller de l'Interior va assegurar que el Govern no presenta els Pressupostos al Parlament pensant a fer una pròrroga.