El Govern s'ha limitat avui a expressar el seu respecte davant la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d'investigar el president de la Generalitat, Artur Mas, per presumpta desobediència al Tribunal Constitucional en celebrar el procés participatiu del 9N.

Ha estat el secretari d'Estat de Relacions amb les Corts, José Luis Ayllón, l'encarregat d'expressar aquest respecte en nom del Govern davant la decisió del TSJC.

En la conferència de premsa que ha ofert després de la reunió que han mantingut al Palau de la Moncloa el cap del Govern, Mariano Rajoy, i la presidenta andalusa, Susana Díaz, Ayllón ha estat preguntat per aquesta decisió del TSJC.

Ha respost que, de la mateixa manera que al seu moment el Govern va respectar l'autonomia de la fiscalia per presentar les querelles corresponents, ara mostra el seu respecte al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

"Una decisió que ve presa per un poder diferent al del Govern", ha recalcat Ayllón.

En aquesta mateixa, la presidenta andalusa, Susana Díaz, ha expressat el seu respecte per la decisió judicial i ha considerat "incoherent" i "insensat" entrar a comentar el fons de la qüestió.

Això no obstant, sí que creu que el problema de Catalunya no és només l'incompliment de les lleis sinó la necessitat de diàleg i de concòrdia.

Per això ha apostat per presentar als ciutadans un nou "projecte de convivència" per als pròxims quinze anys perquè Espanya, ha dit, mereix aquest esforç.

En aquest objectiu, creu imprescindible un "lideratge" polític que impulsi aquest nou projecte de convivència sota dos principis bàsics irrenunciables, la unitat d'Espanya i la igualtat de tots els ciutadans.