El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha demanat al Departament d'Empresa i Ocupació que arxivi totes les sancions incoades pel Servei Català d'Ocupació (SOC) a les persones receptores de prestacions per desocupació que no van segellar la seva cartilla d'atur entre el 24 de maig i el 3 d'agost del 2013. Ribó, que també ha demanat que s'anul·lin totes les resolucions que ja s'hagin pogut dictar, ha intervingut en el cas arran d'una queixa presentada pel sindicat UGT, que s'ha queixat que les sancions, que suposen deixar de cobrar un mes de prestació d'atur, s'estan interposant un any després.

En aquelles dates, molts aturats no sabien on havien d'anar a segellar les seves cartilles d'atur perquè hi havia un debat competencial entre el govern central i la Generalitat, que durant aquell període no va aplicar les sancions habituals per a qui no anava a segellar l'atur.

"No és normal que durant aquells mesos no interposessin cap sanció i ho facin ara, un any i mig després", va dir Francesc Vendrell, director de consum i territori del síndic de greuges. UGT estima que aquest cas afecta uns 10.000 aturats i insta la Generalitat a atendre la recomanació del síndic.