L'exsecretari general de Presidència de la Generalitat Lluís Prenafeta (CiU) va assegurar ahir que després d'abandonar la política s'havia dedicat al «que ha pogut» i que actualment no disposava de cap compte bancari que li permetés viure, perquè vivia només de la seva pensió de jubilat. En la seva compareixença a la comissió d'investigació del Parlament sobre corrupció i frau fiscal a partir del cas Pujol, Prenafeta va recalcar que actualment no tenia cap compte ni a Espanya ni a l'estranger del qual pogués mantenir-se econòmicament, després de confessar que havia regularitzat una suma de diners que tenia en un banc andorrà, procedent del cobrament de comissions legals.

«He fet el que he pogut i el que m'ha sortit», va afirmar Prenafeta, quan l'oposició li va preguntar per les seves activitats després d'abandonar la Generalitat, en què va ser secretari general de Presidència amb els governs de Jordi Pujol. L'exsecretari general va admetre que havia cobrat a l'estranger comissions legals de les empreses Almstom i Siemens a l'estranger per les tasques d'intermediació que va dur a terme per a aquestes societats, però va insistir que ja havia regularitzat tots els diners que tenia fora d'Espanya.

«Jo feia el que podia i miri quins èxits he tingut. Després de tanta influència he de viure de la pensió», es va queixar Prenafeta, després de reconèixer que la seva dona també es mantenia amb la seva. Prenafeta va iniciar la seva compareixença advertint els diputats que no contestaria ni directament ni indirectament preguntes relacionades amb el cas Pretòria, pendent de judici i en què afronta més de sis anys de presó. Això no obstant, va recalcar que en la causa «no hi ha cap delicte». Mà dreta de Jordi Pujol durant els primers 10 anys del seu govern, Prenafeta va lamentar la «lapidació» a què s'havia sotmès l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, des de la confessió del passat mes de juliol. «No es mereix de cap manera la lapidació a què està sent subjecte perquè no ha comès cap delicte», va opinar.