L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va començar el seu primer dia feiner acudint a impedir un dels nou desnonaments previstos per ahir a Nou Barris, que finalment, igual que tots, va ser suspès tal com havien sol·licitat el districte i els serveis socials. Colau va considerar que es tractava d'"una situació extraordinària" en què "semblava necessària" la seva presència en una roda de premsa a la seu del districte de Nou Barris. L'alcaldessa estava acompanyada de la regidora de Nou Barris i quarta tinent d'alcalde, Janet Sanz, que va ser qui diumenge la va alertar que encara no hi havia constància que s'haguessin suspès quatre d'aquests desnonaments i que també havia anat a un d'ells.

"Evidentment, aquesta actuació ha estat d'emergència en el primer dia de mandat", va subratllar l'exportaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), que va assenyalar que "l'ideal" no era que els regidors haguessin de desplaçar-se per aconseguir parar desnonaments "un per un". Tot i així, l'alcaldessa va destacar que "cap" dels nou desnonaments previstos per ahir a Nou Barris -set per impagament d'hipoteca i dos per impagament de lloguer- dels quals l'Ajuntament tenia constància s'havia executat "gràcies a la tramitació de la suspensió" per part del districte. Ada Colau va donar alguns detalls del desnonament en què havia intervingut, un dels quatre en què no hi havia la certesa que s'hagués suspès. Es tractava d'una família amb fills de 2 i 7 anys que va trobar a dos quarts de nou del matí "angoixada i amb les maletes a la porta" del seu edifici perquè no havien rebut la notificació que s'havia suspès.

L'alcaldessa va explicar que ella havia ajudat a suspendre el desnonament trucant a Bankia, on li havien confirmat que l'execució del desnonament s'havia suspès.

La resposta

El grup de CiU a l'Ajuntament de Barcelona va afirmar que tots els desnonaments previstos per a aquesta setmana al districte de Nou Barris, on la nova alcaldessa, Ada Colau, va acudir per ajudar a impedir el desallotjament d'una família, ja s'havien suspès a instàncies de Xavier Trias. En un comunicat, el grup municipal de CiU, que des de dissabte ha passat a l'oposició després de governar durant els quatre últims anys el consistori barceloní, va lamentar "l'ús oportunista de situacions de vulnerabilitat" que havia fet la nova alcaldessa.