L'Estat rebutja que el president es presenti «com una víctima»

24.10.2015 | 00:00

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va rebutjar ahir que el president de la Generalitat de Catalunya en funcions, Artur Mas, vulgui presentar-se com una víctima i no assumeixi les seves possibles responsabilitats en el cas de corrupció del seu partit, Convergència.
En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres i preguntada per les acusacions de Mas d'«utilitzar les seves clavegueres a fons» contra el seu partit, la vicepresidenta ha considerat que són «impròpies» de qualsevol governant.
Va insistir que «la primera obligació» de tots els ciutadans i també dels representants polítics és respectar els poders de l'Estat i, particularment, el judicial.
Després d'insistir que Mas «no pot col·locar-se» per damunt de les decisions dels tribunals, la vicepresidenta va precisar que qui pugui tenir una responsabilitat política «l'últim que pot fer és presentar-se com una víctima».
La vicepresidenta va dir que «si es confirmen aquestes comissions», en referència a possibles cobraments per part de CDC a empreses i fundacions, «el perjudici és per al sector públic» i «l'últim» que Mas ha de fer és «escudar-se en la política» per evitar responsabilitats o posar traves a l'actuació judicial.
Segons el parer de Sáenz de Santamaría, si es confirma el cobrament de comissions, «l'única víctima és el conjunt dels ciutadans».
Respecte a si Junts pel Sí i la CUP tenen legitimació legal per fer una declaració d'independència, la vicepresidenta va considerar que no, ja que han aconseguit un percentatge «tan exigu» de vots el 27-S, que «sumen escassament el 47 per cent». En aquest sentit, va recordar que per canviar, per exemple, l'Estatut d'Autonomia es requereixen dos terços del Parlament, i que les opcions sobiranistes no arriben ni a la meitat.
Per això, va insistir que després del resultat de les eleccions catalanes i la seva falta de legitimitat, els dirigents de les llistes sobiranistes s'han de preguntar si tenen legitimitat per embarcar-se en un procés d'aquesta naturalesa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema