Detenen els propietaris d'un geriàtric per estafar 41.000 euros als residents

Els investigadors van descobrir cobraments fins a quinze vegades superiors a l'import real dels serveis de la residència

10.01.2016 | 00:00
La residència de gent gran de Castelldefels, ahir.

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 28 de desembre els dos propietaris d'una residència geriàtrica de Castelldefels per haver estafat, presumptament, un total de 41.000 euros a set dels residents, ja que els cobraven quotes superiors a la real sense que ho sabessin.
La policia catalana va detallar ahir en un comunicat que els detinguts són una dona i un home, de 44 i 48 anys, nacionalitat espanyola i amb domicili a Begues i Gavà.
La investigació va començar l'estiu del 2015, quan la policia va rebre l'alerta sobre la possibilitat que els propietaris de la residència fessin càrrecs econòmics molt superiors a les quotes fixades a residents amb solvència econòmica que no tenien familiars que es cuidessin directament del pagament.
Els investigadors van analitzar els moviments econòmics de la societat limitada gestora del geriàtric i van constatar l'estafa, que en alguns casos implicava el cobrament de quotes 15 vegades superior a l'import real dels serveis. La informació resultant de les investigacions va permetre elevar el nombre de víctimes fins a set, amb una quantia mínima, fixada fins al moment, de 41.000 euros estafats.
Finalment, el 28 de desembre es va detenir la propietària i el seu cosí, responsables de la societat administradora de la residència geriàtrica i, sota tutela del jutjat d'instrucció competent, es van fer les entrades domiciliàries necessàries per recollir les proves penals, a les localitats de Begues i Gavà.
No es descarta que a partir de l'anàlisi exhaustiva de la documentació decomissada augmenti el nombre de víctimes, així com la quantitat econòmica defraudada.
El jutjat instructor va deixar en llibertat amb càrrecs els detinguts, però els ha retingut el passaport amb l'obligació de comparèixer periòdicament davant l'autoritat judicial i els ha prohibit acostar-se tant a la residència com als ancians perjudicats.
El Departament de Benestar Social de la Generalitat es va fer càrrec dels residents i els va reubicar en una altra residència, a Gavà, després que el geriàtric hagi estat clausurat.
La investigació s'ha centrat en l'àmbit econòmic i es descarta qualsevol mena de falta d'atenció o cura cap als residents.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema