La cadena de restaurants La Burguesa ha retirat una campanya publicitària després que l'Ajuntament de Barcelona la denunciés per vulnerar "la igualtat de drets entre homes i dones, per sexista i ser denigrant per a les dones", segons va informar l'Ajuntament en un comunicat.

La imatge de la campanya publicitària retirada mostrava el dibuix d'una dona despullada "esquarterada en parts com si fos una vedella", amb els noms de les respectives zones de tall a cada part del cos de la dona, recordant els cartells que tenen algunes carnisseries per mostrar les parts dels animals.

L'Ajuntament de Barcelona va portar la seva denúncia a la Fiscalia Provincial de Barcelona, que va obrir diligències perquè va considerar que es tractava de publicitat il·lícita que vulnerava la Llei General de Publicitat 34/1988 d'11 de novembre. La Fiscalia va citar a comparèixer la societat propietària de la cadena, els responsables de la qual van declarar que ja havien retirat la publicitat i es van comprometre a no utilitzar-la més. Un cop comprovat que la companyia l'havia retirat, la Fiscalia va arxivar el cas.