El president de CDC, Artur Mas, va assumir ahir que la seva formació no concorrerà a les generals amb ERC i, així, va assenyalar que el nom de Convergència figurarà en la candidatura que s'articuli finalment, el cap de llista de la qual s'elegirà per primàries el 21 de maig només si hi ha dos candidats.

En una conferència de premsa després de l'executiva de CDC, el president del partit, Artur Mas, va assenyalar que ningú no li ha comunicat fins al moment voluntat d'aspirar a presidir el grup parlamentari a Madrid a part de Francesc Homs.

Mas no va voler «abandonar» en l'aposta convergent de la llista unitària sobiranista, encara que va apuntar que no es podrà fer si ERC no l'accepta, com és el cas: «No podem pretendre que tothom li doni el mateix valor a la unitat», va lamentar.

Va subratllat també que segueixen oberts a reeditar la coalició amb Reagrupament -ja integrada en CDC- i Demòcrates de Catalunya -escindits d'Unió-, que el 20D es van presentar amb la marca Democràcia i Llibertat (DiL), però la voluntat dels convergents és que Convergència aparegui en el nom de la candidatura, sigui quin sigui definitiu.

Antoni Font deixa Unió

D'altra banda, el fins ara vicesecretari general d'Unió, Antoni Font, ha sol·licitat la seva baixa del partit davant la deriva ideològica de la direcció democratacristiana, a la qual cada vegada veu més «distanciada» dels postulats que es van imposar en la consulta interna sobre el procés. Font mantindrà el seu escó com a regidor independent a l'Ajuntament de Sabadell.