La Universitat de Florida calcula uns 140.000 assistents a Barcelona l'11-S

Societat Civil Catalana fa un estudi amb la densitat d'ocupació i diu que la xifra global va ser de 292.000

21.09.2016 | 00:00
Una imatge de la manifestació del passat 11 de setembre a Salt.

Societat Civil Catalana va afirmar ahir que, segons els paràmetres internacionals de densitat en grans concentracions, la xifra d'assistents a la manifestació de la Diadadonada pels organitzadors i la Guàrdia Urbana és «impossible» i hagués causat una «catàstrofe» humana. El vicepresident de SCC, Joaquim Coll, va presentar l'estudi que van realitzar per comptabilitzar els assistents a les cinc manifestacions convocades per l'ANC i "mnium i que SCC situa en 292.000 participants:?140.000 a Barcelona; 65.000, a Tarragona; 28.000, a Lleida; 47.000, a Salt; i 12.000, a Berga, uns càlculs lluny de les 800.000 persones en total que van estimar autoritats locals.
Coll va reconèixer que fins i tot les menys de 300.000 persones que calcula l'entitat és «molta gent» i és «evident que l'independentisme ha aconseguit mobilitzacions molt considerables». «Mai en la història europea s'ha manifestat tanta gent, és cert, però cal denunciar que l'independentisme ha intentat confondre la societat fent creure que tenen una majoria social que no tenen i fent passar la part pel tot», va criticar. Coll va estar acompanyat per Felipe Moreno, membre de l'Observatori Electoral de Catalunya, i per l'investigador Albert Satorra, responsable científic de l'estudi. A
Així, va explicar Moreno, SCC va utilitzar el mètode «superfície per densitat» i, mitjançant el servei de càlcul automàtic de superfícies de l'Institut Cartogràfic de Catalunya en funció d'informacions obtingudes de la retransmissió de TV3, es van assignar uns metres quadrats a la manifestació.
Però Moreno va advertir que aquests paràmetres internacionals assenyalen que, a partir de tres persones per metre quadrat, s'accentua el «risc de perill» per l'escassetat de mobilitat, i que la xifra oficial de 540.000 assistents a Barcelona hagués suposat «set persones per metre quadrat». «La Diada hagués estat notícia per un desastre catastròfic. Són xifres físicament impossibles», va dir. Els càlculs de l'estudi de SCC indiquen que la densitat mitjana va ser de 2,3 persones per metre quadrat, oscil·lant entre 2,5 en els punts màxims i d'1,5 o inferior en «molts dels trams» de la concentració.

Imatges enviades a Florida
Unes estimacions que es van complementar enviant fins a 30 imatges aèries de Barcelona a les cinc de la tarda -extretes dels plans des de l'helicòpter de TV3- al Centre de Processament de Visionat per Ordinador de la Universitat Central de Florida, que va xifrar en 143.000 persones el màxim d'assistents i en 96.000 el mínim.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Catalunya


El Govern exigeix recuperar les hores de l´aturada general als funcionaris

El Govern exigeix recuperar les hores de l´aturada general als funcionaris

L'Executiu català canvia de criteri i obliga als treballadors públics a treballar el temps emprat

ERC afirma que s´ha incomplert el reglament del Senat

ERC afirma que s´ha incomplert el reglament del Senat

El grup republicà demana a la Mesa que inici de nou tots els tràmits del 155

L´AADPC rebutja l´assetjament contra l´actriu del vídeo ´Help Catalonia, Save Europe´

L´AADPC rebutja l´assetjament contra l´actriu del vídeo ´Help Catalonia, Save Europe´

L'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya afirma que "sempre defensarà l´honor...


Juncker: «No m´agrada el que es fa a Catalunya, però respecto l´expressió de la voluntat que hem vist»

Juncker: «No m´agrada el que es fa a Catalunya, però respecto l´expressió de la voluntat que hem vist»

El president de la CE veu "comprensible" buscar una "identitat pròpia" però critica voler-la...

«El rei va trucar a Volkswagen per demanar-li que marxés de Catalunya»

«El rei va trucar a Volkswagen per demanar-li que marxés de Catalunya»

El delegat del Govern a França, Martí Anglada, ho ha denunciat en una entrevista a la cadena...

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema