El ministre andorrà d'Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, ha presentat la seva dimissió irrevocable, després que se'l vinclui amb el cas de la Banca Privada d'Andorra (BPA). Assegura que ho fa per evitar perjudicar el govern. Algunes informacions apunten que va fer moviments amb els fons que tenia dipositats abans que l'entitat fos intervinguda utilitzant informació confidencial.

Segons ha informat el Govern d'Andorra en una nota de premsa, Alcobé ha comunicat al cap de l'executiu andorrà, Antoni Martí, que ha decidit presentar la seva dimissió per no perjudicar. Alcobé va posar el seu càrrec a disposició del cap del govern d'Andorra el passat dia 13 d'octubre, però llavors Martí el va confirmar en el seu càrrec.

El ministre ha declara ara que "no contribuiré a que, mantenint-me en el Govern, s'utilitzi la meva persona per desgastar el projecte de Demòcrates per Andorra i del Govern, i tot a causa de la resolució amb èxit de la crisi de Banca Privada d'Andorra".El ministre que ha assenyalat que "ningú està per damunt del projecte i del país" ha agraït al cap del Govern la confiança que li ha mostrat els últims cinc anys i ha tingut paraules de gratitud cap al personal del ministeri que ha encapçalat les dues últimes legislatures.

Comportament "honest"

El cap de l'executiu andorrà que assumirà de forma provisional les competències de Alcobé, li ha agraït el treball realitzat, ha destacat el seu comportament honest i ha assegurat que "ha defensat sempre l'interès general en el si de l'Executiu".