ÚLTIMA HORA
L'Uni Girona jugarà la final de la Copa de la Reina | Spar Citylift Girona 80-60 Mann Filter

Preveuen recaptar 180 milions a l'any amb modificacions fiscals

Al marge dels comptes es tramitarà un nou impost per gravar actius com iots o vehicles propietat d'una empresa per evitar l'impost de patrimoni

11.11.2016 | 07:19

El Govern preveu recaptar 180 milions d'euros anuals amb el conjunt de modificacions fiscals que preveu la llei d'acompanyament dels pressupostos del 2017. Un increment de recaptació que serà de 120 milions el 2017. Les modificacions que aportaran més recursos són l'impost mediambiental que substitueix l'impost nuclear suspès pel TC, que aportarà 60 milions anuals (29 milions al 2017) i el gravamen a les begudes ensucrades, que suposaran 41 milions anuals (31 milions pel 2017). També s'elimina la deducció addicional d'1,5 punts de l'IRPF per a la compra d'un habitatge per a rendes superiors a 30.000 euros anuals (un canvi que afectaria unes 250.000 persones, segons destacava l'agència?EFE). D'altra banda, l'acord amb la CUP inclou tramitar al marge dels pressupostos un nou impost per gravar actius com iots o vehicles que són propietat d'una empresa per evitar l'impost de patrimoni.
En unes declaracions als mitjans, el secretari d'Hisenda del Govern, Lluís Salvadó, va explicar que les propostes fiscals que l'executiu posarà damunt de la taula són fruit del «diàleg» entre JxS i la CUP i que s'ha intentat cercar «opcions imaginatives» que aportin «consens». Salvadó va assenyalar que es corregeixen deduccions de l'IRPF «que no eren progressives» i va recordar que Catalunya no té competències per aprovar un impost sobre grans fortunes com el que es va aprovar al País Basc però que, tenint en compte que és millor tècnicament aquest tribut que l'impost de patrimoni que regeix a tot l'estat espanyol, la Generalitat ha decidit formular un gravamen que «permeti desenvolupar algunes millores com és el cas del tribut sobre actius no productius i sumptuosos que tenen les societats».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema