L'Ajuntament de Barcelona destinarà 4,5 milions d'euros a la millora i la rehabilitació del patrimoni i de l'entorn del Park Güell, previstos en un paquet de projectes amb actuacions de manteniment i renovació d'elements de la zona monumental i de les àrees de l'entorn del parc.

A l'interior de la zona patrimonial, les obres inclouen completar i reparar el sostre de la sala Hipòstila, remodelar la font de la Sarva i restaurar el viaducte de Baix i l'exterior del banc perimetral de la plaça de la Natura.A més, el projecte preveu actuar al camí de la Pressió, l'itinerari de la biodiversitat i a les àrees de jocs infantils, així com a la Font de Sant Salvador, la zona d'accés a través del Forat del Vent i les escales de connexió amb el barri del Coll. A l'entorn de la zona monumental, d´altra banda, està previst rehabilitar les escales de Pompeu Fabra, condicionar la baixada de la Glòria i millorar l'accessibilitat a l'entrada del parc.

L´objectiu és millorar la gestió de l'afluència de visitants i rehabilitar els materials més sensibles de l'obra de Gaudí, reconeguda com a Patrimoni de la Humanitat.