Un total de 13 embarcacions, entre elles nou pesquers, estan participant el matí d'aquest dimarts en la recerca dels dos mariners desapareguts després d'un accident marítim a Barcelona, ha informat Salvament Marítim a Europa Press.

L'embarcació de rescat Guardamar Calíope de Salvament Marítim segueix actuant --ha estat activada tota la nit-- i es preveu que el matí d'aquest dimarts s'hi incorpori l'helicòpter Helimer 205 a la recerca dels tripulants del Fairell, desapareguts després de col·lisionar amb el buc mercant rus MID Volga 2.

També participen en les tasques de recerca l'embarcació de la Creu Roja LS Mediterrània i a les 9:30 hores ha sortit del Port Ginesta, a Castelldefels (Barcelona), una segona embarcació, LS Neptú, que s'unirà a les actuacions.

La Generalitat ha destinat a la recerca l'embarcació Lluerna i també hi actua un patruller del Servei Marítim de la Guàrdia Civil.

Per a les 15 hores s'espera l'arribada d'un Caçamines de l'Armada, i a les 21:30 hores del buc de salvament Clara Campoamor procedent de Cartagena i un robot submarí de la Corunya, que rastrejaran la zona.

El sinistre va passar a les 15:21 hores d'aquest dilluns, quan el MID Volga 2 acabava de sortir del Port de Barcelona i va col·lisionar amb el pesquer, que té la seva base a la capital catalana, a tres milles nàutiques --uns 2,5 quilòmetres-- de l'enclavament portuari barceloní.

El patró del Fairell i un mariner van ser rescatats i traslladats fora de perill a l'Hospital Asepeyo de Sant Cugat del Vallès (Barcelona) i el MID Volga 2 no va patir danys rellevants i no té cap tripulant ferit.