La secretària de Relacions amb l'Administració de la Justícia, Patrícia Gomà, va plantejar ahir exigir «un nivell de productivitat mínim» al personal de l'Oficina Judicial després d'apuntar que s'han «adaptat a treballar menys» en els últims anys.

Gomà va argumentar que si han crescut els recursos humans en l'administració de justícia i ha disminuït el nombre de casos, és a dir, la litigiositat, «l'equació» no encaixa si també ha baixat la productivitat. Gomà va fer aquestes declaracions en la presentació de «l'Informe sobre l'estat de l'administració de justícia a Catalunya», que posa de manifest que la litigiositat va continuar el 2015 la tendència a la baixa iniciada el 2009 i que «el nombre d'assumptes resolts per jutge o magistrat acumula una caiguda del 25,8% en els darrers sis anys».

Paral·lelament, el conseller de Justícia, Carles Mundó, va afirmar ahir que la Constitució espanyola «és irreformable» perquè està pensada perquè no pugui ser reformada de forma substancial, cosa que comporta que, en la pràctica, sigui «una muralla contra la qual s'estavella qualsevol plantejament de modernització».