L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha fet una crida als "actius morals i econòmics, culturals i tècnics, socials i polítics" a mobilitzar-se per superar un temps "d'incertesa respecte el futur de Catalunya". En un article al web de l'associació Serviol, que difon escrits de l'expresident, Pujol creu que ha de ser així perquè "la confrontació que hi ha ara és molt forta" . En aquest context, Pujol defensa que Catalunya "pot sentir-se amenaçada": "Perquè ho està. Ho està perquè no accepta la proposta de lenta dissolució que se li fa. O que li volen imposar", segueix el text. En aquest context avisa de les conseqüències: "Tornaríem molts anys enrere; correríem un risc greu de residualització".

El text porta data del 20 d'abril però l'entitat l'ha penjat al web aquest divendres. Pujol hi reclama que no es renunciï al projecte de país perquè "és bo, assumit i defensat amb energia i dignitat". "I no amb paraules buides", sentencia.

Al text, Pujol entén que la "incertesa" rau en "el distanciament" entre Catalunya i l'Estat però també per un context de canvis en clau "tecnològica, generacional, de fractures socials". "Tot plegat

justifica un estat d'ànim preocupat pel futur del nostre país", escriu.

Per superar-ho, creu que cal que es mobilitzin els actius morals i econòmics, culturals i tècnics, socials i polítics". "Hi obliga d´una manera peremptòria perquè la confrontació que ara hi ha és molt forta", apunta Pujol. Les conseqüències, augura pels "anuncis d'altaveus oficials i oficiosos", "córrer un risc greu de residualització de Catalunya", rebla Pujol.

Al text, l'expresident fixa la llengua, la cohesió social i la convivència, les exportacions, els avenços científics i la sanitat pública com alguns dels actius de la societat catalana.