Un autocar de la línia entre Igualada i Barcelona va cremar totalment ahir al mig del nucli urbà del Bruc per causes que es desconeixen. L'incident es va declarar pels volts de les vuit del matí, quan les flames van començar a la part posterior i es van estendre ràpidament fins a afectar-lo completament. Els Bombers van participar en les tasques d'extinció de les flames, que no van provocar cap ferit ni van afectarcap habitatge.

El Departament de Territori i Sostenibilitat, titular de la línia a través de l'empresa concessionària Monbus Hispano Igualadina, va anunciar que obrirà un expedient sancionador a la companyia per l'incendi. A través d'un comunicat, el Govern va lamentar els fets i els va qualificar de «greus» i «inadmissibles».

L'empresa ja està sent sotmesa a una auditoria externa, encarregada per la Generalitat a través de l'ATM de Barcelona, per fer un seguiment intensiu del servei Igualada-Barcelona, que acumula nombroses queixes dels usuaris.

A través de l'auditoria, s'estan inspeccionant tots els vehicles i s'està fent un control del compliment dels horaris i de l'estat de les parades. L'auditoria, que es preveu que estigui tancada després de l'estiu, determinarà si cal revisar la concessió.