Les cues en els controls de seguretat de la terminal T1 van arribar al seu pic màxim ahir al matí, quan van arribar a dues hores segons els mateixos treballadors dels filtres i diversos passatgers consultats per Efe. També es va col·lapsar el «carril ràpid», destinat a les persones que viatgen amb fills o amb problemes de mobilitat, on l'espera ha superat l'hora i mitja.

Aquestes llargues cues, que an desbordar l'espai central de la terminal i fins i tot han arribat a serpentejar sobre si mateixes, han provocat molts nervis i indignació entre els passatgers.

«Està fora de lloc fer així les seves reclamacions, perquè si volen crear notorietat, que es plantin davant de la conselleria, però que no perjudiquin la gent que se'n va de vacances, que no té culpa», va lamentar Jose Luis Clotet, que se n'anava amb la família a Jerez i temia perdre el seu vol malgrat haver arribat amb dues hores i mitja d'antelació.

Als volts d'un quart d'onze del matí centenars de taxis van sortir en marxa lenta de la Terminal 1 de l'aeroport del Prat donant inici a la protesta programada en el marc de la vaga de 24 hores que avui celebra el sector per obligar l'Estat a limitar el nombre de llicències VTC.

Després de celebrar una assemblea, els taxistes van decidir fer un circuït circular a marxa lenta entre l'aeroport del Prat i la plaça Espanya per la C-31 i taponar els principals accessos de camions al port de Barcelona amb l'objectiu de col·lapsar «els punts estratègics de Foment» a la ciutat. En un to bel·ligerant, els portaveus del sindicat Elite, el convocant, van assegurar que el sector «està en peu de guerra» i que, davant la indiferència de les administracions, a partir d'ara aniran «a sac» amb les protestes per obligar a que se'ls garanteixi el futur. Els taxistes van assegurar que la protesta d'ahir la mantindran «fins que el cos aguanti».

Els taxistes van decidir que faran més mobilitzacions a partir del setembre que ve. El portaveu de l'associació Élite Taxi, Alberto Álvarez, va explicar en declaracions a l'ACN que no tenen previst dur a terme cap acció durant el mes d'agost i, en aquest sentit, va assegurar que no faran vaga indefinida per consideren que seria un «error».

No obstant, Álvarez va assegurar que a partir del mes de setembre els taxistes faran mobilitzacions diàries de forma indefinida a «punts estratègics» de l'àrea de Barcelona.

Una multitud de taxis va tornar a fer a tarda una marxa lenta que va sortir a les 16.30 hores des de l'aeroport en direcció a la Ronda de Dalt i la Diagonal fins a l'estació de Sants, on va finalitzar.