Aena força una nova reunió pel caos al Prat després del fracàs de divendres

?L'objectiu de la nova trobada és resoldre el conflicte laboral abans de dimarts ?La vaga està convocada per a avui, demà, els dies 11 i 13 d'agost i indefinida a partir del 14 d'agost

06.08.2017 | 00:05
La reunió del comitè i la direcció d´Eulen amb Aena aquest divendres.

La direcció i el comitè de vaga d'Eulen, empresa encarregada de la seguretat a l'aeroport del Prat, es tornen a reunir avui a les oficines d'Aena en aquesta instal·lació per intentar arribar a un acord que posi fi a les aturades convocades pels treballadors.

Segons ha informat Juan Carlos Giménez, assessor del comitè de vaga, la reunió tindrà lloc a dos quarts de deu del matí, es produeix a iniciativa d'Aena, i en principi no està prevista la presència de mediadors de la Generalitat. Després que la reunió convocada el divendres al departament de Treball de la Generalitat, que va durar prop de nou hores, conclogués sense acord, Aena va emplaçar ahir la direcció i el comitè d'Eulen a seguir negociant un acord que permeti desbloquejar el conflicte laboral, que amenaça de noves jornades de caos per a avui i demà, dilluns.

Aquesta nova reunió ha estat rebuda amb recel pel comitè, ja que, segons Giménez, les posicions estan encara molt allunyades i «estic convençut que és un rentat d'imatge d'Aena per no arribar a acords i després culpar el comitè de vaga». En aquest sentit, ha indicat que, mentre els representants dels treballadors exigeixen un complement de 350 euros en cada paga, com reben els vigilants d'altres infraestructures, que a més no tenen la càrrega de treball de l'aeroport, l'oferta de l'empresa no arriba a un augment de 30 euros mensuals.

L'assessor del comitè ha advertit, a més, que no és cert que hi hagi acord a la resta d'exigències dels treballadors, com en el reforç de personal per atendre les puntes de treball. Les pròximes aturades parcials a l'aeroport del Prat estan convocades per a avui i demà, dia 7, i els dies 11 i 13 d'agost, mentre que a partir del dia 14 la plantilla té previst intensificar la seva protesta i durà a terme una vaga indefinida de 24 hores.

Aena ha emplaçat avui l'empresa i la representació sindical a continuar mantenint les reunions necessàries per arribar a un acord que permeti desbloquejar la situació com més aviat millor i no esperar a dimarts, quan s'havia previst una nova reunió entre les parts, que ara s'ha avançat a demà. El gestor aeroportuari ha exigit «que no es prolongui innecessàriament en el temps el procés de negociació», especialment quan hi ha acord en la major part dels temes i «sols queda l'aspecte salarial com a únic escull pendent» per assolir un acord.

El gestor aeroportuari Aena va emplaçar ahir la direcció i el comitè d'Eulen, a més, que segueixin negociant un acord que permeti desbloquejar abans de dimarts el conflicte que amenaça de noves jornades de caos d'avui i dilluns.


Una solució al conflicte

La reunió de mediació entre la direcció i el comitè d'Eulen va acabar a la matinada del divendres sense acord, de manera que els encarregats dels controls de seguretat de l'aeroport de Barcelona-el Prat mantenen les vagues parcials previstes. Tot i així, des d'Aena ha considerat «inadmissible» esperar fins dimarts per celebrar una nova reunió «mentre es continua perjudicant greument els passatgers de l'aeroport».

En aquest sentit, el gestor aeroportuari ha exixit «que no es prolongui innecessàriament en el temps el procés de negociació», especialment quan hi ha acord en la major part dels temes i «només queda l'aspecte salarial com a únic escull pendent» per aconseguir un acord.

En les negociacions, l'advocat del comitè de vaga, Leopoldo García, va explicar que la proposta d'Eulen no dona resposta «a cap dels punts» més destacats de «la taula reivindicativa elaborada per l'assemblea de El divendres, el primer dia d'aturades convocades al Prat, l'aeroport va viure una jornada de caos, especialment al matí, quan els passatgers van haver de fer cues de més d'una hora i mitja.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema