El líder de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, ha avançat avui que a la reunió que mantindrà aquest matí amb el president del Govern, Mariano Rajoy, li traslladarà el seu "suport sense fissures" davant les aspiracions dels independentistes a Catalunya, però l'instarà que actuï i eviti un altre 9N.

Rivera, en una entrevista a Antena3, ha destacat la importància que el cap de l'Executiu compti amb el recolzament d'altres partits per fer front a aquell repte.

Per això li deixarà patent el suport de Ciutadans però insistint en el fet que ha d'actuar i no es repeteixi a Catalunya el "frau de llei" que creu que va existir el 9N.

En aquella jornada ha subratllat que es van usar diners públics i hi va haver col·legis electorals, i en aquesta ocasió, davant un fet que considera encara més greu, creu que no ha de repetir-se.

"Suport màxim al Govern central però també que actuïn, col·laborin i comparteixin amb nosaltres la informació de les decisions que es vagin prenent", ha subratllat.

Rivera ha defensat ser proporcional en la resposta del Govern central i de les institucions de l'Estat, i sense descartar la possibilitat de recórrer l'article 155 de la Constitució, ha defensat aplicar de moment la llei contra les persones concretes que se la saltin.

"Demano que actuem cautelarment i prèviament. El 9N no es va fer res i es van cometre delictes de malversació i possible prevaricació", ha afegit abans de mostrar-se convençut que la Fiscalia, el Tribunal Constitucional i el Govern poden adoptar decisions abans de l'1 d'octubre per evitar-lo.

I ha defensat que el Govern central ara no "ensenyi totes les seves cartes" en la seva resposta als independentistes.

Davant la proposta del líder del PSOE, Pedro Sánchez, de crear una comissió de diàleg per a l'avaluació i modernització de l'Estat autonòmic (a la qual Rajoy no es va negar en principi en una conversa que va mantenir ahir amb el secretari general dels socialistes), Rivera ha dit que no cal barrejar les coses.

Segons el seu parer, pot parlar-se de com millorar la Constitució, però adverteix que això no acontentaria els independentistes.