La Fiscalia Anticorrupció va rebaixar la seva petició de pena de 6 anys i 10 mesos a 2 anys de presó per a l'exsecretari de Presidència de la Generalitat Lluís Prenafeta i l'exconseller d'Economia Macià Alavedra pel cas Pretòria, mentre que per al líder de la trama, Luis Andrés García, l'ha augmentat de 8 a 13 anys de presó. La fiscal Ana Cuenca va exposar en el judici a l'Audiència Nacional les seves conclusions definitives, en les quals ha rebaixat la sol·licitud de pena per als que van ser homes de confiança de l'expresident català Jordi Pujol tenint en compte l'acord de conformitat al qual van arribar amb la Fiscalia i pel qual van confessar el cobrament de comissions a canvi de mediar en operacions urbanístiques.

També va modificar la multa que hauran de pagar. A Prenafeta li demana 5,8 milions (abans 13,7) i a Alavedra, 3,2 (abans 10,3) per sengles delictes de tràfic d'influències i blanqueig de capitals, tot això després de retirar-los la petició per un blanqueig continuat. No obstant això, per a l'exdiputat del PSC i líder de la xarxa Luis Andrés García, Luigi, va sol·licitar 13 anys en lloc dels 8 inicials i 26,1 milions de multa -4 més dels que demanava a l'inici del judici-, en considerar que també va poder incórrer en els delictes continuats de suborn i falsedat documental, a més del de tràfic d'influències i blanqueig que li imputava en un principi.

A Luigi l'acusa de liderar aquesta trama corrupta, que va poder defraudar entre 2001 i 2009 uns 45 milions d'euros als ajuntaments barcelonins de Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Sant Andreu de Llavaneres mitjançant tres grans projectes urbanístics en aquestes localitats.

La fiscal va elevar també la petició de pena per a l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet Bartomeu Muñoz, per a qui demana 8 anys i 4 mesos de presó (abans 6 anys i 10 mesos) i el pagament d'una multa de 6,8 milions d'euros per haver permès que Luigi «marqués les directrius» d'un projecte urbanístic irregular que es va dur a terme a la localitat a canvi de comissions.

A banda de dos delictes de suborn, un d'ells continuat, la Fiscalia ara també n'hi imputa dos més de prevaricació administrativa i un de tràfic d'influències.

Puja també la seva petició de condemna per al número 2 de Luigi, Manuel Valera, a 4 anys i 10 mesos de presó (abans 2 anys i 9 mesos) per dos delictes de tràfic d'influències, un delicte continuat de suborn i un altre de prevaricació, però no obstant això li rebaixa la multa a 3,6 milions (abans 6).

També augmenta la petició de pena per a José Singla, administrador de l'empresa Proinosa, adjudicatària beneficiada per la trama, per a qui demana 4 anys i 5 mesos de presó davant els 11 mesos inicials i el pagament de 2,7 milions de multa, gairebé un milió més que no demanava en un principi. Es queda igual la petició per a l'exregidor d'Urbanisme de Santa Coloma Manuel Dobarco (1 any per un delicte de tràfic d'influències i 2,4 milions de multa), mentre que baixa la de la dona de Prenafeta, Maria Lluïsa Mas, de 3 anys i mig a 6 mesos.