L'empresari Jaume Roures, soci gestor de Mediapro, va negar, en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, haver participat en cap comitè estratègic del procés independentista, com s'apunta als últims informes que la Guàrdia Civil ha enviat al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. «Suposo que ara estem pagant les conseqüències del documental Les clavegueres d'Interior, va considerar, en relació amb el fet que surti citat en aquests informes que incorporen converses intervingudes. «L'1 d'octubre les estructures d'estat dedicades a la repressió van quedar una mica en ridícul i ara busquen culpables per justificar la seva inoperància», va reflexionar en veu alta.

El soci gestor de Mediapro es va mostrar sorprès pel fet que un dels annexos de l'informe de la Guàrdia Civil parli del documental sobre l'1-O.

Mediapro considera «extraordinàriament greu i un insòlit atac a les llibertats de creació, informació i pensament» que la producció d'un documental (en al·lusió al vídeo sobre el referèndum a Catalunya) sigui considerat per la Guàrdia Civil una prova delictiva. La companyia es va expressar així, després que un informe de la Guàrdia Civil hagi situat l'empresari i fundador de Mediapro Jaume Roures en el Comitè Executiu que apareixia en el document denominat Enfocats, considerat full de ruta del procés per a la declaració d'independència de Catalunya i confiscat al domicili de Josep María Jové, número dos de l'exvicepresident del Govern.