El candidat a la presidència de la Generalitat, Jordi Turull, ha demanat al president del Parlament, Roger Torrent, que mantingui la segona volta del ple d'investidura de demà per "dignitat davant la injustícia". Així ho ha explicat l'advocat de Turull, Jordi Pina, en boca seva després que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena l'hagi tornat a enviar a presó de manera preventiva juntament amb Josep Rull, Raül Romeva, Dolors Bassa i Carme Forcadell. Pina ha explicat que el candidat també li ha demanat que es dirigeixi als diputats per demanar-los en nom seu que l'investeixin aquest dissabte com a president "per les mateixes raons de dignitat i reprovació de la injustícia que suposa l'engarjolament d'una persona que ha reiterat la postura del diàleg amb les institucions espanyoles". L'advocat ha explicat també que té previst demanar la delegació de vot per demà.

L'advocat ha reconegut que "no hi ha temps material" per demanar que Turull pugui sortir i fer efectiu que aquest dissabte de la presó per assistir a la segona volta de la investidura. Ha detallat que ara disposa de cinc dies per presentar un recurs d'apel·lació.

Pina ha constatat que malgrat que Turull ha tornat a expressar davant del jutge la voluntat de diàleg amb la monarquia i el govern espanyol i ha constatat que "difícilment" ho podrà fer des de la presó. L'advocat ha reconegut que "no hi ha temps material. L'advocat ha explicat que el candidat a la presidència també ha dit al jutge que el podran engarjolar a ell "però mai a les seves idees" i ha alertat que "la justícia no podrà prohibir mai el resultat electoral del 21-D".

Albiol demana que el desconvoqui

El líder del PPC, Xavier García Albiol, ha enviat una carta al president del Parlament, Roger Torrent, per demanar-li que desconvoqui el ple d'investidura "per dignitat" i perquè el candidat, Jordi Turull, no hi podrà assistir. En una roda de premsa al faristol després que el jutge del Suprem Pablo Llarena hagi tornat a enviar a la presó el propi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Dolors Bassa i Carme Forcadell, el cap de files del PPC ha reclamat que Torrent no permeti "espectacles ni xous" mantenint el ple, a càrrec de polítics "irresponsables". Després que Turull reclamés a Torrent que mantingui la sessió de demà a les 11:30 "per dignitat", Albiol ha replicat que "la dignitat és complir amb la legalitat" i fer les coses amb "serietat" i sense posar les institucions "al peu dels cavalls com fan els independentistes".

Cs registrarà aquest dissabte una petició al Parlament per desconvocar el ple d'investidura

El portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha anunciat aquest divendres que aquest dissabte registraran a la Cambra una sol·licitud de desconvocatoria del ple d'investidura de Jordi Turull (JxCat) previst per a aquest dia a les 11.30, després de la decisió del TS d'enviar-lo a presó.

"Respectem totes les resolucions judicials. Els actes dels processaments van ser d'extrema gravetat i tots som iguals davant la llei", ha dit Carrizosa, que ha titllat de farsa la primera sessió de la investidura de dijous passat perquè qui ho va proposar sabia que no anava a ser president.

Ha sostingut que l'anunci d'aquest ple, que el president del Parlament, Roger Torrent, va convocar dimecres en conèixer-se la citació de Turull, "va ser un numeret que es va fer amb nocturnitat".

"Això demostra la intenció de Torrent, que volia interferir a la justícia" tractant que Turull fos a declarar en qualitat de president investit.

"Volem que Torrent sigui d'una vegada per sempre un president de tots els catalans. Que deixi d'utilitzar el Parlament per a les seves finalitats polítiques amb els seus correligionaris alguns d'ells avui a la presó", i ha emplaçat el president de la Cambra a nomenar un candidat sense càrregues legals.