La Policia Nacional va requisar a la final de la Copa del Rei que va enfrontar a Madrid el Sevilla FC i el FC Barcelona algunes samarretes grogues, motxilles, petos o pancartes amb enunciats independentistes en detectar als controls previs a l'estadi Wanda Metropolitano que grups d'aficionats culers, de vegades barrejats amb sevillistes, accedien al camp lluint lemes com «Ara és l'hora», la qual cosa augmenta el risc d'alteracions, van informar a Europa Press fonts policials al capdavant del dispositiu de seguretat.

«Ara és l'hora» va ser el lema triat el 2014 per les associacions civils independentistes Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural per llançar la campanya per al referèndum del 9 de novembre que va organitzar la Generalitat, presidida llavors per Artur Mas.

«Ara és l'hora»

Aquestes organitzacions van anunciar a la roda de premsa que distribuirien pancartes i samarretes perquè a la diada d'aquest any es formés una gran V als carrers Diagonal i Gran Via de Barcelona.

Els agents de la Policia Nacional al capdavant del dispositiu de seguretat van detectar que diversos grups d'aficionats accedien el dissabte a la tarda a l'estadi de l'Atlètic de Madrid on es va celebrar la final de Copa i els quals portaven aquest tipus de samarretes propagandístiques.

En alguns casos, a més, els seguidors feien cua barrejats amb els seguidors de l'equip rival. També es va requisar material com petos amb el «Sí» a favor de la independència. Alguns aficionats es van posar aquestes peces del revés, per la qual cosa els agents els demanaven que s'aixequessin les samarretes o mostressin la resta de material.

ERC ja ha enviat una pregunta al Govern central en el ple del Senat d'aquest dimarts per demanar explicacions per la «confiscació» de samarretes grogues a la final. «Com justifica el Govern espanyol la confiscació, per part de la policia, de samarretes grogues».

L'ANC va anunciar ahir que regalarà una samarreta a totes les persones a les quals la Policia Nacional requisó la seva samarreta groga a la final de la Copa del Rei i que vagin a la seu de l'entitat a sol·licitar-la.