Un bloc sobre la gestió del coneixement del Departament de Justícia (corporatiu), un bloc del viatger Marc Serena (personal), un sobre les altres 'barcelones' (cultura) elaborat per Dani Cortijo, un sobre el món de les lletres del professor de la UOC Josep Maria Tibau (literatura) o el bloc de l'eurodiputat d'ICV, Raül Romeva (política) són alguns dels guanyadors de la segona edició dels premis Blocs Catalunya. L'acte de lliurament d'aquest premis de l'associació Stic.cat s'ha fet aquest divendres a l'auditori Marià Vila d'Abadal de Vic. Els organitzadors destaquen l'augment de la qualitat dels blocs finalistes. L'acte l'ha presidit pel president del Parlament i blocaire, Ernest Benach.

Altres premiats en aquesta segona edició han estat un bloc sobre l'educació emocional de M. Teresa Abellán Pérez (educació), el primer 'moblog' per a UMTS elaborat per Laureà Folch (formats audiovisuals) i un sobre les TIC i les discapacitats fet per Carlos Garcia i Pedro Cabanes (temàtica TIC).

Durant l'acte també s'han concedit dos premis especials a iniciatives solidàries. Els premiats són l'economista holandès afincat a Catalunya, Jil Van Eyle, per una iniciativa que es basa en les microdonacions en equip, amb la idea que en una empresa, institució o col·lectiu la persona que ho vulgui pot destinar un euro al mes de la nòmina a fins solidaris. D'altra banda, s'ha premiat l'ONG 'Somriures de Bombai', fundada per Jaume Sanllorente, destacant els 5.000 beneficiats directes de la seva acció i el rol de les noves tecnologies, que propicien la connexió informativa i logística d'aquesta ONG entre Barcelona i Bombai.

L'acte d'entrega ha estat presentat pel periodista i escriptor Martí Gironell i ha comptat amb la presència, entre d'altres, de l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, el secretari de Mitjans de Comunicació, Carles Mundó, o el secretari de Telecomunicacions, Jordi Bosch. La presidenta d'Stic. Cat, Trina Milan, es mostrava molt satisfeta d'aquesta segona edició perquè considera que els objectius s'han acomplert: 'Més participació, augment dels votants en el període de selecció i sobretot, moltíssima qualitat dels blocs finalistes'. Milan destaca com la qualitat d'aquesta segona edició superava la de la primera.

En la seva intervenció Benach ha destacat que la comunicació 2.0 'humanitza' la política i comença a ser 'vista' com una cosa 'més o menys habitual'. Pel president del Parlament aquestes noves tecnologies augmenten la comunicació amb el ciutadà i considera que aquesta nova comunicació també l'han d'assumir totes les institucions públiques.

La segona edició dels Premis Blocs Catalunya ha comptat amb més de 600 blocs inscrits i s'han rebut més de 20.000 votacions a través del web. D'aquestes votacions inicials en van sortir els deu blocs finalistes de cada categoria, d'entre els quals avui ha sortit el guanyador.

L'acte d'entrega ha anat precedit de diverses activitats relacionades amb les noves tecnologies. Entre d'altres s'ha fet un acte de reconeixement als millors blocs escolars d'Osona, una trobada amb diferents blocaires de tot Catalunya o diverses xerrades relacionades amb les noves tecnologies.