E.Batlle, Sant Hilari Sacalm.

La Residència i Centre de dia de Sant Hilari comptarà amb 22 noves places, un cop es facin les obres d'ampliació d'aquest equipament i que es preveuen fer en aquests propers tres anys. Les obres, que tenen un cost de 710.333 euros les subvencionarà una part el Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat, ja que tot i ser un centre de titutaritat municipal, des de l'any 2001 a través d'un conveni de col·laboració, la Generalitat té 27 places residencials i 10 de centre dia, concertades. Actualment la Residència disposa de 52 places i el Centre de dia n'ofereix 25.

La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i l'alcalde de Sant Hilari Sacalm, Joan Garriga (ERC) van signar ahir el conveni de col·laboració per ampliar la Residència i Centre de dia per a gent gran.

La consellera va ressaltar que aquest tipus d'equipaments són del tot necessaris en la societat actual i sobretot, perquè la població envelleix més i cada cop calen més recursos assitencials. Carme Capdevila va explicar que l'ampliació d'aquesta residència de Sant Hilari ja estava contemplada i que, serà una residència de qualitat i sostenible econòmicament. Finalment, va destacar el paper de l'Ajuntament i la regidora de Benestar Social en la negociació d'aquesta ampliació. L'alcalde, per la seva banda, va remarcar que és un projecte cabdal pel municipi i que és "un acte de justícia i reconeixement a la gent gran" i que per tant, s'aconseguirà una millora de la qualitat de vida dels usuaris de la residència.