El Consell Comarcal del Ripollès ha aprovat inicialment el projecte de millora en recobriments i serveis a l'escorxador del Ripollès. Ara, el projecte està sotmès a informació pública. La totalitat del cost del pla és d'1.445.000 euros que l'ens comarcal preveu repartir en fases per aconseguir el màxim de finançament d'ajuts institucionals.

L'escorxador compta amb un ajut de 98.000 euros per a millores tecnològiques del Pla d'Iniciatives de Dinamització Comarcal. El Consell Comarcal del Ripollès confia amb una subvenció de 150.000 euros del DTOP.

El president de l'ens comarcal, Enric Pérez, confia que a principis del 2009, el Consell i la Mancomunitat del Ripollès iniciaran les obres de la primera fase de la millora i adequació de l'escorxador. El projecte contempla la creació d'una sala de desfer i una àrea d'envasats de producte fresc al costat de la nau principal. D'aquesta manera, segons Enric Pérez, s'ampliarà l'ús de l'equipanemt i suposarà l'inici de la creació efectiva d'una cooperativa de segon grau. La unitat econòmica, segons el president, aplegarà ramaders i hostalers amb l'objectiu de promoure la carn de la comarca com a producte de qualitat. Ripollès Desenvolupament ara organitza la cooperativa.