El diputat gironí José Antonio Donaire sempre viatja amb el seu portàtil. Ell, com prop d´un miler de persones, també es va veure afectat pel caos aeroporturari romà. Potser el seu ordinador el va ajudar, en aquest cas, a passar les hores i d´altra banda a informar de primera mà el que estava passant a Romà a través dels seus «posts».

Donaire va arribar a Roma procedent de l´aeroport de La Valetta. Un vol que va sortir, segons manifesta en el bloc, amb tres hores de retard. Una vegada a la capital italiana ,«per desgràcia, això no era només l´aperitiu».

Va ser al mateix aeroport de Fiumincino on el van informar que el vol havia estat cancel·lat per una vaga del personal d´Alitalia. Però les pitjors notícies encara estaven per arribar: «Vaig a buscar la maleta entre centenars de maletes apilades, i com em temia, no la trobo. Adéu ordinador portàtil, adéu targetes, adéu mòbil, adéu».

Com la resta de passatgers va mirar de buscar un vol alternatiu. Però no ho va aconseguir després de resisitir una cua de cinc hores. Finalment, cap a les dotze de la nit, va conseguir un vol per ahir i se´n va anar a dormir a un hotel.

«Damnificats»

En despertar-se es va trobar uns 250 «damnificats» esperant un vol que només tenia 20 places. Després de córrer per entrar-hi, va haver d´esperar el següent a dos quarts de vuit. També amb només 30 places. Per sort, en Donaire és el 30è.

Finalment el seu vol estava previst que sortís a les quatre de la tarda. Si bé el seu bloc personal no ha continuat actualitzant-se i no va ser possible posar-se en conacte amb ell per cap via.