El tribunal de la secció tercera de l'Audiència Provincial de Girona té la missió d'aclarir què va passar la tarda del 26 de gener d'aquest any en una esplanada propera al camp de futbol de Ripoll. Hi ha dues versions possibles: una fa referència a una simple trobada sexual, voluntari i consensuat, entre un jove acabat d'entrar en la majoria d'edat i una nena de tan sols 12 anys. L'altra hipòtesi és que només el noi volia mantenir relacions i que es va aprofitar de la seva superioritat per violar la menor. Entre una i altra versió hi ha en joc l'absolució o una pena de 7 anys de presó.

De tot el que es va dir ahir durant el judici celebrat a l'Audiència en sortirà la solució del cas. L'acusat, Mohamed S., de 18 anys i veí de Palafrugell, manté que ell en cap cas va cometre cap abús sobre la menor i va detallar, també, que ella sabia que anaven a mantenir relacions sexuals i hi estava d'acord. Igualment, va posar de manifest que ell mai saber que la nena era menor de 13 anys (límit legal mínim per poder mantenir relacions sexuals amb un menor que presti el seu consentiment).

En aquest sentit, Mohamed S. va revelar que la noia aparentava ser més gran i que per això va decidir practicar sexe amb ella. Tot anava bé, va explicar l'acusat, fins que la nena -que era verge- va començar a queixar-se de dolor mentre la penetrava. Arribats a aquest punt, diu el noi, van decidir deixar-ho estar i tornar cap al cotxe. Segons ell, prova que no va haver-hi violència ni intimidació ho és el fet que quan van acomiadar-se ella li va fer uns quants petons.

El relat de la menor, en canvi, varia substancialment ja que posa de manifest que, arribats al descampat, ell la va tirar a terra i que no va parar de penetrar-la malgrat ella li pregava que parés perquè li feia molt mal.

Internet els acosta

En el que coincideixen acusat i denunciant és en la manera que es van conèixer. Ell viu a Palafrugell i ella a Ripoll però Internet es va encarregar d'acostar-los. Juntament amb dos joves més, una amiga d'ella i un amic d'ell, van contactar en un xat i van quedar per veure's. La cita es va programar pel 26 de gener a Ripoll i quan es van reunir es van acabar separant en parelles. L'acusat i la denunciant van passejar fins la zona del camp de futbol i allà, suposadament, van succeir els fets que han desembocat en judici.

Ahir, a preguntes del fiscal, els metges que van examinar la nena van provar de posar una mica de llum sobre els fets i van declarar que el relat de la menor no presentava fabulacions ni incoherències. Al seu torn, però, la defensa, exercida per Lluís Frigola, va preguntar als doctors si havien trobat rastres d'herpes genital en l'acusat. Els metges van dir que totes les analítiques havien donat negatiu, alhora que explicaven que la nena sí en tenia un i que és impossible que mantingui un contacte sexual (sense preservatiu, com va dir ella que havia estat violada) sense contagiar l'altra part.