L'executiva del PSC de Girona ha fet una crida a tots el agents econòmics i socials, a la societat civil i les forces polítiques per fer un "gran pacte per l'ocupació i la cohesió social" que permeti fer front a la crisi. En la reunió d'ahir, van acordar que s'han de concentrar esforços en la creació i manteniment de l'ocupació, la preservació de la cohesió social, la continuïtat de les polítiques socials i donar una resposta positiva als reptes i les dificultats dels emprenedors. A més, pretenen atorgar una "atenció preferent" a les economies familiars afectades per la crisi i apel·len totes les administracions per tal que es concentrin en la tasca de generar confiança, mantenir la inversió pública i assegurar l'ocupació directa.

Pel que fa a brots de violència, com l'assassinat de Palafrugell, creuen que les polítiques de seguretat s'han d'entendre "d'una forma integral" lligades també a la cohesió social, tot i que l'augment tangible de la seguretat també requereix una atenció preferent.

Pel que fa al projecte del Parc Natural del Montgrí, veuen "precipitat" dir que no es reduirà i potser s'ampliarà l'àmbit, tal com va dir la setmana el Departament de Medi Ambient. Pensen, per exemple, que els arrossars del Baix Ter i el connector biològic de l'Escala podrien englobar-se sota la fórmula de parc agrari.