Quintana ha explicat que és una iniciativa que li agradaria repetir any rere any per 'omplir de contingut' i relacionar amb la solidaritat i la necessitat de reflexió les festes nadalenques. 'Demostrar que més enllà d'allò institucional hi ha vida', ha reflexionat el cantant.

Gerard Quintana ha explicat que quan les persones tenen 'entrebancs' a la vida, com pot ser la detecció d'una malaltia, és d'agrair que més enllà de la burocràcia i la fredor institucional es pugui comptar amb un 'coixí' i un 'suport social' com el que ofereix la Fundació Oncolliga de Girona als malalts de càncer i els seus familiars. Per això, ha decidit deixar 'petjada' amb aquest primer Concert de Nadal i destinar el 10% dels beneficis a la Fundació.

L'Auditori de Girona serà l'espai que el 21 de desembre acollirà aquest concert 'especial' on Quintana farà sortir a l'escenari amics i promet un espectacle que unirà el passat, tant amb Sopa de Cabra com a solista, amb el futur musical de l'artista. De fet, ha explicat que seguint l'exemple dels seus ídols, com Bob Dylan, sempre havia cregut amb la 'Neverending tour', és a dir, la gira que mai s'atura. Ha arribat el moment, però, de fer una petita pausa per esbrinar quins camins musicals li deparen en el futur.

El concert estarà dividit en dues parts. La primera, acústica, on prendran protagonisme les lletres, la literatura, els poemes que ha musicat al llarg de la seva trajectòria. Alguns 'poetes amics' pujaran a l'escenari amb Gerard Quintana però encara no ha volgut desvetllar quins seran. La segona part del concert serà elèctrica.

El 'millor amic' de Quintana dins la música, Albert Pla, o la proposta 'sincera' de Mazoni seran alguns dels col·laboradors de Gerard Quintana en aquest concert. També hi haurà corals de les comarques gironines. Quintana ha explicat que és un humil homenatge al seu punt de partida com a músic.

Algunes de les cançons que li han demanat al llarg d'aquests anys i no ha volgut interpretar com l'Empordà o la sintonia de la sèrie Ventdelplà també tindran un espai en el concert. Els preus de les entrades costaran entre 18 i 23 euros.