nevada a la franja pirinenca.El centre de Sort va quedar cobert de neu durant el matí d'ahir.L'Eix Transversal i una quinzena de carreteres van registrar incidents a causa de la neu i el gel. També Andorra es va aixecar blanca ahir al matí. La previsió per avui és que el fred continuï.

Un total de quinze carreteres catalanes estaven afectades ahir a la tarda per la neu o la presència de gel a la calçada. Pel que fa a Girona, els camions articulats van tenir el pas tallar a causa del perill d'accidents per presència de plaques de gel i neu a la carretera a gran part de la N-260 al seu pas per les comarques del Ripollès i la Cerdanya. Concretament, la prohibició afectava els trams d'aquesta carretera al seu pas per Puigcerdà, Ribes de Freser, Fontalans de Cerdanya i Planoles. El Servei Català de Trànsit també recomanava precaució a l'hora de circular per la carretera GI-400 al seu pas per Alp. Entre tres quarts d'onze del matí i dos quarts de cinc, les plaques de gel cridaven a la precaució.

També la presència de plaques de gel a l'asfalt va causar un xoc entre tres vehicles a la variant de Ripoll, que es va haver de tallar al trànsit en ambdós sentits cap a tres quarts de set de la tarda i fins un quart de nou. Els cotxes, un Opel Astra i dos Audi A3, van relliscar a causa del gel i van invair els sentits contraris de la calçada, tot i que el xoc no va tenir conseqüències greus i els tres conductors en va sortir il·lesos. Això sí, el tall a la circulació va causar retencions. També a la carretera que uneix Setcases i l'estació d'esquí Vallter va registrar-se un accident ahir a la tarda a causa de la presència de neu a la calçada. En aquest cas, els ocupants del vehicle van decidir abandonar el cotxe i baixar a peu per la carretera, on els van trobar els Bombers de la Generalitat. Al matí, una màquina llevaneu ja havia netejat aquesta carretera, que havia quedat bloquejada. També un accident va fer tallar un tram de l'Eix.

La resta de Catalunya tampoc es va salvar de les conseqüències en la circulació causades pel fred i la neu. En 12 de les 15 carreteres afectades ahir a la tarda, era obligatori l'ús de cadenes; mentre que a la resta la neu i el gel instaven a la precaució. A la comarca del Berguedà, es necessitaven equipaments a la BV-4024, entre els quilòmetres 0 i 21, a Bagà fins a Coll de Pal; a la BV-4025, a Cercs, entre els quilòmetres 0 i 1 en direcció Fígols; a la BV-4031, entre els quilòmetres 11 i 27, de Castellar de n'Hug fins a la Molina; a la BV-4243, entre els quilòmetres 0 i 15, de Berga fins a Rasos de Peguera; i a la B-400, entre els quilòmetres 0 i 24, de Guardiola de Berguedà a Gòsol. Pel que fa a les comarques de Lleida, les cadenes eren necessàries, en els dos sentits, a la carretera C-28, entre els quilòmetres 37,12 i 67,07, a Naut Auran en direcció al Port de la Bonaigua; a la C-462, entre els quilòmetres 28,60 i 83,20, al tram de la Coma i la Pedra i Ortedo, només en sentit sud; a la C-563, entre els quilòmetres 0 i 15,55, al tram Gòsol-Josa i Tuixen; a la L-401, al tram Coll de Nargó-Guixers; a la L-503, entre els quilòmetres 0 i 16,75, de Senterada a Espui; i a la N-260, entre els quilòmetres 234 i 280, al Port del Cantó. D'altra banda, els camions articulats tenien el trànsit restringit a la N-230, al túnel de Vielha Mijaran, entre els quilòmetres 151 i 156.