Daniel Plana Puigdevall serà el proper regidor de CiU a Garriguella en substitució d'Eduard Molas -que havia deixat el partit- que va anunciar la seva dimissió en el darrer ple municipal. La dimissió permetrà als convergents recuperar un dels quatre regidors aconseguits a les darreres eleccions i que va perdre en abandonar el partit dos dels seus membres. Amb la presa de possessió del càrrec de Plana, es tornarà a donar una situació poc habitual amb un consistori on CiU tindrà més ?regidors que el govern (PSC), amb dos.

Els convergents van obtenir majoria a les darreres eleccions amb quatre dels set regidors. Les desavinences entre els membres, però, els ha portat a acabar deixant l'alcaldia.

El mes d'abril dos regidors -Aida Hidalgo i Eduard Molas- van passar a ser no adscrits deixant CiU amb només dos regidors. Després de mesos intentant governar Joan Losilla i Benet Majó van decidir renunciar als càrrecs i passar a l'oposició. No van aconseguir un acord amb cap grup i la minoria amb què es trobaven permetia la resta de membres del consistori bloquejar qualsevol projecte que impulsessin. La sopresa, però, es va produir quan en el ple d'elecció d'alcalde Eduard Molas anunciava que dimitia i, per tant, obria la porta perquè un altre de la llista ocupés el lloc de regidor, ara per CiU.

El president comarcal de CDC, Pere Vila, ha explicat que després de vacances Daniel Plana prendrà possessió del càrrec. Vila ha admès que si la dimissió s'hagués donat abans que Losilla decidís dimitir les coses podien haver estat diferents perquè amb només el suport d'un regidor haguessin pogut recuperar la majoria. Ara, però, tot i que tindran més regidors que el govern municipal, continuaran en minoria.

Carlos Suárez és alcalde de Garriguella després que el número 1 del PSC, Josep Antoni López de Pablo, decidís cedir-li l'alcaldia. Va ser investit amb l'únic vot del seu company de partit. ERC -que volia un govern amb majoria-, la regidora no adscrita i CiU es van abstenir. El nou govern, de moment, no ha arribat a un pacte amb cap grup.